V Prešove Sviatok práce oslavovali oficiálne na dvoch miestach

02.05.2004 Celý región

Členovia a priaznivci Ľudovej strany - Hnutie za demokratické Slovensko (ĽS - HZDS) a Strany demokratickej ľavice (SDĽ) sa 1. mája v Prešove zišli na dvoch o...
Členovia a priaznivci Ľudovej strany - Hnutie za demokratické Slovensko (ĽS - HZDS) a Strany demokratickej ľavice (SDĽ) sa 1. mája v Prešove zišli na dvoch oddelených miestach na oslavách Sviatku práce.

Slávnostní rečníci okrem iného nabádali prítomných k účasti na voľbách poslancov zo SR v Európskom parlamente a aby svoje hlasy dali regionálnym zástupcom na kandidátnych listinách.
Predseda Krajského predstavenstva ĽS - HZDS v Prešove Marián Haľko zdôraznil, že aj po prehre ich kandidáta vo voľbách prezidenta, je v krajskej organizácii pokoj. \"Nesúhlasíme s tými lídrami v našej strane, ktorí sa verejne dožadujú personálnej zmeny na poste predsedu, \" konštatoval.
Asi 200 účastníkov osláv v réžii ĽS - HZDS sedelo v priestoroch letnej reštaurácie tzv. Stará Dúbrava a každý prichodiaci dostal pri vstupnej bráne lístok, za ktorý sa mu potom zadarmo ušlo pohostenie v podobe klobásy a pol litra piva. Naopak účastníci osláv organizovaných SDĽ v Jazdeckom areáli Štefana Brendzu - vystriedalo sa ich vyše tri tisíc - mali síce podstatne bohatší kultúrny program, no viacerí sa sťažovali, že okrem propagačných materiálov strany, stužky v trikolóre, museli si celé občerstvenie kúpiť a zdalo sa im veľa 20 Sk za poldeci vody či borovičky, 23 Sk za pollitra piva či 30 Sk za porciu teplých párok s dvoma kúskami chleba.
Do jazdeckého areálu dorazilo aj vyše 30 účastníkov 32. ročníka 50 km dlhého nočného pochodu z Krompách do Prešova. Jozef Chovanec, predseda klubu Mladých sociálnych demokratov v Prešove, konštatoval, že išlo o historicky najslabšiu účasť, pod ktorú sa zrejme podpísali viaceré okolnosti, okrem iného aj oslavy vstupu SR do Európskej únie. Pochodu, venovanému obetiam krompašskej vzbury, však na rozdiel od minulých ročníkov mimoriadne žičilo počasie.

(jj)
 

Vyberte región